- Pagina anterioara
- Pagina 1 din 3
- Urmatoarea pagina
Zacusca de fasole
Sursa foto: bucataras.ro
Ingrediente:
- 1 kg fasole uscata
- 3 morcovi
- 2 kilogram ceapa
- 3 kilogram gogosari
- 1 litru ulei
- 1 litru bulion
- sare
- piper boabe
- 3 foi de dafin
- 3-4 boabe de ienibahar
Cum se prepara:
Pune fasolea la fiert in apa cu sare. Cand a fiert suficient las-o sa se raceasca. Decojeste-o pe cat posibil, apoi da-o prin masina de tocat (sau prin blender daca nu ai masina de tocat). Procedeaza la fel si cu gogosarii.
Toaca ceapa marunt si rade morcovul pe razatoarea mica. Pune-le impreuna la calit, intr-un vas cu putin ulei. Adauga apoi gogosarii si condimentele si caleste totul pana cand acestea se inmoaie. La final adauga si fasolea. Asezoneaza dupa gust cu sare si lasa totul sa fiarba pana cand legumele sunt bine facute.
Pune zacusca in borcane curate ce se inchid ermetic. Deasupra adauga un strat subtire de ulei. Inchide borcanele etans si lasa-le sa se raceasca la temperatura camerei, sub un strat de paturi groase. Depoziteaza-le apoi in camara.
Sursa foto principala: bucataras.ro
- Pagina anterioara
- Pagina 1 din 3
- Urmatoarea pagina