Bamele murate se prepara rapid, sunt gustoase si aromate. Sunt ideale in sezonul rece si se servesc cu preparate din carne si piureuri.


Ingrediente pentru bamele murate

  • 600 grame brame
  • 4 catei de usturoi
  • 4 felii de lamaie
  • 400 ml otet
  • 400 ml apa
  • sare
  • 1 lingurita sare
  • 2 lingurite seminte de mustar
  • 1 lingurita seminte de coriandru
  • 1 lingurita fulgi de ardei
  • 1 lingurita seminte de fenicul
  • 1 lingurita seminte de telina
  • 1 lingurita boabe de piper negru


Cum se prepara bamele murate

Sterilizeaza borcanele si lasa-le la cuptor pana cand sunt gata bamele. Intr-o cratita, fierbe apa cu otetul, sarea si zaharul si lasa pana da in clocot.

Intr-un bol, amesteca toate condimentele si spala bamele. Scoate borcanele si asaza in fiecare cate o felie de lamaie. Adauga apoi in fiecare borcan cate o lingurita din amestecul de condimente. Adauga si usturoiul.

Asaza apoi si bamele si toarna otetul. Sigileaza cu capacele sterilizate si asaza borcanele intr-o cratita cu apa si fierbe timp de 15 minute.

Scoate-le apoi din cratita si lasa-le sa se raceasca. Bamele murate pot fi consumate dupa 24 de ore.


Cum se servesc bamele murate

Bamele murate se servesc cu diverse piureuri de legume si preparate din carne.

Sursa foto: simplyrecipes.com

  •   2012-12-13
  •  

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.