Bulionul face parte din categoria conservelor de toamna. Acesta iti va asigura pe toata perioada iernii, necesarul de rosii, perfect pentru conceperea mancarurilor.
Ingredientele de care ai nevoie:
- 10 kg de rosii bine coapte
- 3 linguri de sare grunjoasa
- 3 linguri de zahar.
Cum se prepara:
- Rosiile se spala, se curata de codite, se taie in doua bucati egale si se baga in masina de tocat la care s-a aplicat accesoriul special pentru bulion (acesta va elimina coaja si va stoarce pulpa).
- Zeama obtinuta se pune la fiert intr-o oala cu gura larga pentru ca in acest fel rosiile vor fierbe mai repede si nu vor prinde o culoare inchisa.
- Se amesteca des pentru a evita lipirea rosiilor de fundul oalei.
- Dupa ce rosiile fierb pana scad suficient de mult, se adauga sarea si apoi zaharul dizolvat in putina apa fierbinte si se amesteca continuu.
- Se mai lasa zeama sa dea cateva minute in clocot (cam 5 – 10 minute), iar apoi se toarna fierbinte in borcane sau sticle sterilizate si usor incalzite.
- Recipientele se pun apoi intr-o camera uscata, invelite intre paturi , pana cand se racesc complet, iar apoi se depoziteaza intr-o camera intunecoasa.
Din 10 kg de rosii se obtin aproximativ 2 kg de bulion.