Bulionul face parte din categoria conservelor de toamna. Acesta iti va asigura pe toata perioada iernii, necesarul de rosii, perfect pentru conceperea mancarurilor.

 

Ingredientele de care ai nevoie:

  • 10 kg de rosii bine coapte
  • 3 linguri de sare grunjoasa
  • 3 linguri de zahar.

Cum se prepara:

  • Rosiile se spala, se curata de codite, se taie in doua bucati egale si se baga in masina de tocat la care s-a aplicat accesoriul special pentru bulion (acesta va elimina coaja si va stoarce pulpa).
  • Zeama obtinuta se pune la fiert intr-o oala cu gura larga pentru ca in acest fel rosiile vor fierbe mai repede si nu vor prinde o culoare inchisa.
  • Se amesteca des pentru a evita lipirea rosiilor de fundul oalei.
  • Dupa ce rosiile fierb pana scad suficient de mult, se adauga sarea si apoi zaharul dizolvat in putina apa fierbinte si se amesteca continuu.
  • Se mai lasa zeama sa dea cateva minute in clocot (cam 5 – 10 minute), iar apoi se toarna fierbinte in borcane sau sticle sterilizate si usor incalzite.
  • Recipientele se pun apoi intr-o camera uscata, invelite intre paturi , pana cand se racesc complet, iar apoi se depoziteaza intr-o camera intunecoasa.

Din 10 kg de rosii se obtin aproximativ 2 kg de bulion.

  •   2009-10-07
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Ana-Maria Dragota

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii