Dulceturi & Conserve

#reteta #culinar #sos #rosii #conserve

Bulion de rosii

Bulionul face parte din categoria conservelor de toamna. Acesta iti va asigura pe toata perioada iernii, necesarul de rosii, perfect pentru conceperea mancarurilor.

 

Ingredientele de care ai nevoie:

  • 10 kg de rosii bine coapte
  • 3 linguri de sare grunjoasa
  • 3 linguri de zahar.

Cum se prepara:

  • Rosiile se spala, se curata de codite, se taie in doua bucati egale si se baga in masina de tocat la care s-a aplicat accesoriul special pentru bulion (acesta va elimina coaja si va stoarce pulpa).
  • Zeama obtinuta se pune la fiert intr-o oala cu gura larga pentru ca in acest fel rosiile vor fierbe mai repede si nu vor prinde o culoare inchisa.
  • Se amesteca des pentru a evita lipirea rosiilor de fundul oalei.
  • Dupa ce rosiile fierb pana scad suficient de mult, se adauga sarea si apoi zaharul dizolvat in putina apa fierbinte si se amesteca continuu.
  • Se mai lasa zeama sa dea cateva minute in clocot (cam 5 – 10 minute), iar apoi se toarna fierbinte in borcane sau sticle sterilizate si usor incalzite.
  • Recipientele se pun apoi intr-o camera uscata, invelite intre paturi , pana cand se racesc complet, iar apoi se depoziteaza intr-o camera intunecoasa.

Din 10 kg de rosii se obtin aproximativ 2 kg de bulion.

  •   2009-10-07
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Ana-Maria Dragota

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii