Muraturile se pun de obicei pentru sezonul rece, insa uneori simti nevoia sa te rasfeti cu un castravete murat si crocant chiar si in timpul verii. Pentru a consuma castraveti murati vara, iti recomandam o reteta foarte simpla, ideala atat pentru persoanele cu experienta, cat si pentru cele care sunt novice in prepararea muraturilor.
Ingrediente pentru castraveciori murati pentru vara
- 1 kg castraveti tineri
- 500 g ceapa
- 400 ml otet
- 1/2 lingura boabe de mustar
- 1/2 lingurita turmeric macinat
- 1/2 lingurita piper rosu proaspat rasnit
- 1/4 lingurita piper negru proaspat rasnit
- 4 catei de usturoi
- 150 g zahar
- 10 g sare grunjoasa
Cum se prepara castraveciorii murati pentru vara
Castravetii se taie in felii, pentru a se putea mura mai repede. Ceapa se taie pestisor. Intr-un borcan, se asaza jumatate din cantitatea de castraveti, iar deasupra se asaza jumatatea din cantitatea de ceapa. Intr-un alt borcan se procedeaza identic, pentru cantitatea de catraveti si ceapa ramasa.
Pune la fiert otetul, impreuna cu condimentele si lasa-l sa dea doar un clocot. Toarna otetul in borcane, lasa-le la racit si pune-le in frigider.
Cum se servesc castraveciorii murati pentru vara
Castraveciorii murati pentru vara se servesc dupa 4 zile de la preparare, alaturi de carne si garnituri sau in salate.
Sursa foto: myrecipes.com