Dulceturi & Conserve

#reteta #culinar #castraveti #muraturi

Castraveti murati in otet

Toamna este momentul in care oamenii gospodari isi fac provizii pentru perioada iernii. Castraveti murati, gogonele , varza murata sau ardei iuti murati sunt doar cateva dintre felurile de baza care se pregatesc in acest moment al anului. Iata o reteta pentru castraveti murati in otet.


De ce ingrediente ai nevoie:

 

  • 5 kg de castraveti (de preferat sunt cei mai micuti pentru ca cei mari pot fi goi pe dinauntru)
  • 1 lltru otet
  • 4 - 5 litri de apa
  • 5 - 6 linguri de zahar
  • 5 - 6 linguri de sare grunjoasa
  • 1 ceapa taiata rondele
  • 2 morcovi taiati rondele
  • 3 - 4 radacini de hrean taiate fasii
  • 6 - 7 foi de dafin
  • 1/2 lingurita boabe de mustar
  • 1/2 lingurita boabe de piper
  • Cateva tulpini de marar.

     

Cum se prepara:

 

  • Borcanele se spala bine si se sterilizeaza prin tinerea in interiorul cuptorului incins timp de cateva minute.
     
  • Dupa ce borcanele se racesc, se aseaza pe cateva lame de cutit, dupa care se indeasa castravetii bine spalati (acestia trebuie sa stea lipiti unul de celalalt), iar printre castraveti, cateva fasii de hrean, rondelele de morcov si tulpinile de marar.
     
  • Intr-o oala se pun apoi apa, otetul, sarea, zaharul, boabele de mustar si piper, foile de dafin, se dau in clocot si se amesteca bine. Se lasa apoi la racit cam 20 de minute, dupa care se toarna in borcane, peste castraveti. Zeama se toarna cat sa se umple borcanul, dupa care se sigileaza cu capace sau cu celofan umezit, pus in doua bucati si intins foarte bine.
     
  • Borcanele se depoziteaza apoi intr-o camera intunecoasa si racoroasa.

     

Cum se servesc:

 

Castravetii murati se pot manca dupa aproximativ o saptamana.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare