Ciresele conservate cu scortisoara si portocale sunt usor de preparat si foarte gustoase. Sunt ideale pentru diverse prajituri.

Ingrediente pentru ciresele conservate cu scortisoara si portocale


300 grame zahar brun
150 ml vin de Porto
5 grame scortisoara
sucul si coaja rasa de la o portocala
350 grame cirese.

Cum se prepara ciresele conservate cu scortisoara si portocale

Sterilizeaza un borcan de 735 ml in apa clocotita, timp de cateva minute. Usuca apoi bine borcanul cu un prosop curat.

Intr-o cratita, amesteca zaharul cu vinul Porto si scortisoara. Adauga coaja de portocala si amesteca. Adauga apoi si zeama de portocala si mai toarna si 150 ml de apa.

Lasa pe foc pana da in clocot, amestecand continuu pana cand zaharul se dizolva complet. Fa focul mai mic si mai lasa pe foc pana cand sosul se intareste. Ia de pe foc si lasa sa se raceasca complet.

Spala ciresele, scoate samburii si adauga-le in borcaan. Toarna peste ele siropul racit. Sigileaza si depoziteaza intr-un loc racoros.

Cum se servesc ciresele conservate cu scortisoara si portocale

Ciresele conservate cu scortisoara si portocale se servesc la diverse prajituri si deserturi.
 

  •   2012-09-11
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii