Ciupercile murate au gust special si sunt potrivite pentru numeroase mancaruri . Pentru a le mura, poti alege orice tip de ciuperci . Pastreaza-le intr-un loc racoros si in anotimpul rece te vei rasfata cu salate asortate speciale.
Ingrediente pentru ciuperci murate
- 1 kilogram ciuperci
- 1 litru otet
- 20 grame sare
- boabe de piper
- 5 catei de usturoi .
Cum se prepara ciupercile murate
Spala si curata bine ciupercile. Taie-le coditele. Amesteca ciupercile cu putina sare si otet. Pune pe foc o oala in care amesteci otetul cu sarea si boabele de piper. Pune in borcane ciupercile si usturoiul taiat feliute. Cand lichidul a fiert, toarna-l peste ciuperci. Lasa sa se raceasca si inchide borcanele ermetic.
Cum se servesc ciupercile murate
Ciupercile murate se servesc ca garnitura la diverse mancaruri si fripturi.