Dulceturi & Conserve

#ciuperci #otet #muraturi

Ciuperci murate

Ciupercile murate au gust special si sunt potrivite pentru numeroase mancaruri . Pentru a le mura, poti alege orice tip de ciuperci . Pastreaza-le intr-un loc racoros si in anotimpul rece te vei rasfata cu salate asortate speciale.

 

Ingrediente pentru ciuperci murate

 

  • 1 kilogram ciuperci
  • 1 litru otet
  • 20 grame sare
  • boabe de piper
  • 5 catei de usturoi .

 

Cum se prepara ciupercile murate

 

Spala si curata bine ciupercile. Taie-le coditele. Amesteca ciupercile cu putina sare si otet. Pune pe foc o oala in care amesteci otetul cu sarea si boabele de piper. Pune in borcane ciupercile si usturoiul taiat feliute. Cand lichidul a fiert, toarna-l peste ciuperci. Lasa sa se raceasca si inchide borcanele ermetic.

 

Cum se servesc ciupercile murate

 

Ciupercile murate se servesc ca garnitura la diverse mancaruri si fripturi.

  •   2010-09-09
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii