Ingrediente pentru compotul de prune
- 2 kilogram prune
- 600 grame zahar
- 1,5litri apa
- 3 batoane de scortisoara
- 2 stelute de anason
Cum se prepara compotul de prune
Intr-o oala mare adauga pune apa la fiert. Cand da in clocot adauga zaharul, si lasa totul sa fiarba pana cand acesta se topeste complet. Adauga apoi prunele taiate in jumatati, batoanele de scortisoara si anasonul. Lasa totul sa fiarba timp de 15 minute.
Scoate apoi prunele intr-un castron si lasa siropul sa fiarba in continuare pana cand incepe sa se ingroase putin.
In borcanele incalzite pune prunele si adauga siropul deasurpa. Inchide bine capacul si intoarce borcanele cu fundul in sus. Lasa-le asa pana cand se racesc complet, la temperatura camerei. In acest fel borcanele se vor vida fara a fi nevoie sa le pui la cuptor, sau sa le fierbi.
Sursa foto: clickpoftabuna.ro