Dulceturi & Conserve

#fructe #mere #bauturi calde #compot

Compot cald de toamna

Daca iti plac fructele si vrei sa incerci o bautura calda de toamna, fa un compot. Foloseste cat mai multe fructe si mirodenii , pentru a obtine o bautura calda si parfumata.

Ingrediente pentru compot cald de toamna
 

  • 1 ¼ cani vin alb sec
  • 1 cana suc proaspat de portocala
  • coaja de portocala
  • ½ baton de scortisoara
  • ½ lingurita mix fructe de padure
  • ½ cana caise
  • ¼ cana struguri albi
  • ½ cana sirop de porumb
  • 2 mere decojite si taiate
  • 2 pere decojite si taiate
  • 6 prune fara samburi, taiate
  • ½ cana afine proaspete
  • ¼ cana otet alb distilat
     

Cum se prepara compotul cald de toamna
 

Pune intr-o tigaie vinul impreuna cu sucul si coaja de portocala. Ia scortisoara si mixul de fructe si pune-le intr-un saculet ca cel folosit pentru a face sau a scurge branza. Leaga-l bine la capat si aseaza-l in tigaie. Lasa sa fiarba totul o data, acopera si lasa-l pe foc mic 15 minute.

Adauga apoi caisele si strugurii, acopera si lasa pe foc sa se inmoaie, cam 5 minute. Adauga siropul de porumb, merele si perele. Lasa-le cam 5 minute la foc mediu, sa se inmoaie si ele. Poti pune apoi prunele, afinele si otetul, lasandu-le pe foc 4 minute.

Scurge totul intr-o sita, avand grija ca lichidul sa se scurga intr-o cratita. El nu trebuie aruncat. Toarna lichidul inapoi in tigaie si lasa-l pe foc pana cand se reduce la o cana. Arunca saculetul cu mirodenii.

Pune fructele intr-un castron mare si toarna lichidul din tigaie peste ele. Amesteca bine.
 

Cum se serveste compotul cald de toamna
 

Lasa sa se raceasca pentru a ajunge la temperatura camerei. Serveste.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare