Dulceturi & Conserve

#compot #caise #fructe #fructe de vara

Compot de caise

In perioada verii este usor sa pregatesti un compot de caise. Din aceste fructe, fie ca le folosesti proaspate, fie uscate, obtii un compot delicios, pe care il poti servi ca atare sau insotind inghetata sau iaurt. Pentru un plus de gust ii poti adauga scortisoara si menta.
 

Ingrediente pentru compotul de caise
 

  • 6-8 caise proaspete, curatate de samburi
  • 2 linguri de zahar vanilat
  • 2 - 3 linguri zahar
  • 1 portocala
  • 2 linguri lichior (de portocala)
  • 0,75 cani apa plata
  • optional, un varf de lingurita de scortisoara si cateva frunze de menta.
     

Cum se prepara compotul de caise
 

Spala bine caisele, scoate-le samburii si taie-le in jumatate.

Pune toat eingredientele intr-o cratita si da cratita la foc mic. Lasa-le sa fiarba acoperite pana cand fructele s-au inmuiat, pentru 8-10 minute.

Lasa compotul sa se raceasca, apoi pune-l in borcane. Acopera borcanele cu capace care sa sigileze bine si fierbe-le apoi la bagne marie.

Dupa aceea da-le la camara sau intr-o incapere rece, ferita de lumina.
 

Cum se serveste compotul de caise
 

Se serveste rece.

Il poti alatura unui iaurt sau prajiturilor, dar il poti servi si ca atare.

  •   2010-07-16
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Diana Andrei

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii