Dulceturi & Conserve

#cirese #compot #fructe #fructe de vara

Compot de cirese

Una dintre cele mai gustoase conserve pentru iarna pe care le poti pregati din cirese este compotul. Acest compot de cirese este usor de preparat iar atunci cand il servesti este savuros si fumat .
 

Ingrediente pentru compotul de cirese
 

  • 2 kilograme de cirese
  • 2 pahare de zahar
  • 1 litru de apa
  • optional, un varf de lingurita de scortisoara sau zahar vanilat .
     

Cum se prepara compotul de cirese
 

Alege fructele in asa fel incat sa nu ramana printr ele fructe stricate sau moi. Curata-le de cozi, spala-le bine si nu le scoate samburii.

Intr-o oala pune apa si zaharul la fiert, la foc potrivit. Daca vrei sa adaugi scortisoara si praf de vanilie, adauga-le si pe ele.

Atunci cand apa incepe sa fiarba, pune in oala ciresele. Lasa-le sa fiarba pentru 15-20 de minute, la foc mic.

Dupa ce au fiert pune-le in borcane cu capace noi cu filet. Strange bine capacele astfel incat sa nu intre aer in interior. Verifica-le sa nu curga.

Pune borcanele la bagne marie sau la cuptor, pentru sterilizare . Dupa 30 – 40 de minute, scoate-le si cat sunt inca fierbinti, inveleste-le intr-o patura si lasa-le intr-un loc ferit. Dupa ce s-au racit, da-le la locul unde le vei depozita. Acest loc ar fi bine sa fie unul racoros si ferit de lumina.
 

Cum se serveste compotul de cirese
 

Inainte de a-l servi, pune-l la frigider. Se serveste ca atare, fie imediat, fie dupa cateva luni.

 

  •   2010-07-14
  •   19701 vizualizari
  •   comentarii

Articol scris de

Diana Andrei

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Budinca de gris cu portocala

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Budinca de gris cu portocala

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare