Dulceturi & Conserve

#fructe #nectarine #compot

Compot de nectarine

Cum poti pastra aroma nectarinelor pana la iarna? Fa-le compot . Din aceste fructe parfumate, putina apa, zahar si lamaie poti pregati un compot care sa iti insoteasca micul dejun sau sa-ti fie gustare in zilele cand ti-e pofta de fructe.
 

Ingrediente pentru compotul de nectarine
 

  • 1 cana zahar
  • 1 cana apa
  • coaja de la o jumatate de lamaie
  • 6 cani de nectarine taiate sferturi sau bucati mai mici, curatate de coaja si de samburi.
     

Cum se prepara compotul de nectarine
 

Spala bine nectarinele, decojeste-le si scoate-le samburii. Taie-le in bucati cat vrei tu de mari.

Intr-o cratita amesteca zaharul, apa si coaja de lamaie. Lasa-le la foc potrivit pana incep sa fiarba. Atunci cand mixul ajunge la punctul de fierbere , acopera cratita cu un capac si las-o sa fiarba timp de 5 minute.

Adauga bucatile de nectarine si lasa-le sa fiarba inca 5-7 minute, pana cand fructul s-a inmuiat.

Scoate bucatile de fruct si coaja de lamaie si lasa siropul pe foc, ca sa mai scada.

Spala si usuca bine borcanele in care vei pastra compotul, apoi incalzeste-le. Pune bucatile de nectarine inauntru. Ia siropul de pe foc, lasa-l putin sa se racoreasca, apoi toarna-l deasupra fructelor.

Acopera borcanele cu capace care sa inchida borcanele etans. Apoi pune-le la camara .
 

Cum se serveste compotul de nectarine
 

Se serveste rece sau incalzit, in functie de preferinta.
 

  •   2010-09-02
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Diana Andrei

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii