Compotul de prune cu scortisoara este un preparat foarte potrivit pentru anotimpul rece. Aromele de scortisoara si cardamom ii confera un gust deosebit.
Ingrediente pentru compot
- 5 prune, fara samburi, in jumatate;
- 2 lingurite suc de lamaie;
- 2 portocale (coaja);
- 1 cana zahar brun ;
- 1/2 cana de apa;
- 4 linguri cardamom praf;
- 1 varf de cutit de scortisoara macinata;
- stafide si nuci pentru a garnisi.
Cum se prepara compotul
Pune intr-o cratita prunele, coaja de portocala , zaharul, sucul de lamaie, scortisoara si cardamomul. Tine-le pe foc 50 de minute, amestecand. Adauga 1/2 cana de apa si lasa la fiert, acoperit, amestecand din cand in cand. Las pe foc pana cand fructele sunt facute bine si stinge aragazul inainte ca fructele sa se fiarba atat de mult incat sa e zdrobeasca.
Cum se serveste compotul
Se poate servi cu nuci si stafide, cu inghetata sau frisca.
Sursa foto: tastefoodblog.com