Dulceturi & Conserve

#conserve #compot # compot de fructe # compot toamna #scortisoara #compot de prune

Compot de prune cu scortisoara

Compotul de prune cu scortisoara este un preparat foarte potrivit pentru anotimpul rece. Aromele de scortisoara si cardamom ii confera un gust deosebit.


Ingrediente pentru compot

 

  • 5 prune, fara samburi, in jumatate;
  • 2 lingurite suc de lamaie;
  • 2 portocale (coaja);
  • 1 cana zahar brun ;
  • 1/2 cana de apa;
  • 4 linguri cardamom praf;
  • 1 varf de cutit de scortisoara macinata;
  • stafide si nuci pentru a garnisi.


Cum se prepara compotul


Pune intr-o cratita prunele, coaja de portocala , zaharul, sucul de lamaie, scortisoara si cardamomul. Tine-le pe foc 50 de minute, amestecand. Adauga 1/2 cana de apa si lasa la fiert, acoperit, amestecand din cand in cand. Las pe foc pana cand fructele sunt facute bine si stinge aragazul inainte ca fructele sa se fiarba atat de mult incat sa e zdrobeasca.


Cum se serveste compotul

Se poate servi cu nuci si stafide, cu inghetata sau frisca.

Sursa foto: tastefoodblog.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare