Compotul de prune cu scortisoara este un preparat foarte potrivit pentru anotimpul rece. Aromele de scortisoara si cardamom ii confera un gust deosebit.


Ingrediente pentru compot

 

  • 5 prune, fara samburi, in jumatate;
  • 2 lingurite suc de lamaie;
  • 2 portocale (coaja);
  • 1 cana zahar brun ;
  • 1/2 cana de apa;
  • 4 linguri cardamom praf;
  • 1 varf de cutit de scortisoara macinata;
  • stafide si nuci pentru a garnisi.


Cum se prepara compotul


Pune intr-o cratita prunele, coaja de portocala , zaharul, sucul de lamaie, scortisoara si cardamomul. Tine-le pe foc 50 de minute, amestecand. Adauga 1/2 cana de apa si lasa la fiert, acoperit, amestecand din cand in cand. Las pe foc pana cand fructele sunt facute bine si stinge aragazul inainte ca fructele sa se fiarba atat de mult incat sa e zdrobeasca.


Cum se serveste compotul

Se poate servi cu nuci si stafide, cu inghetata sau frisca.

Sursa foto: tastefoodblog.com

  •   2011-11-02
  •  

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.