Dulceturi & Conserve

#compot #visine #fructe #fructe de vara

Compot de visine

In timpul verii, din visine proaspete se poate pregati un compot delicios care este nu doar o idee racoritoare de bautura-desert de vara, ci si o conserva gustoasa pentru iarna. Adauga-i si frunze de menta pentru un plus de savoare .
 

Ingrediente pentru compotul de visine
 

  • 2 kilograme de visine
  • 2-3 pahare de zahar
  • 1,5 litri de apa
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • optional, o frunza de menta si un varf de lingurita de scortisoara.
     

Cum se prepara compotul de visine
 

Alege fructele stricate sau inmuiate si da-le deoparte. Curata restul visinelor de cozi si spala-le in cateva ape. Nu le scoate samburii si nu le apasa cu obiecte.

Intr-o oala pune apa si zaharul la fiert, la foc potrivit. Adauga vanilia si frunza de menta iar daca vrei sa pui scortisoara, adaug-o si pe ea.

Atunci cand apa incepe sa fiarba, pune in oala visinele. Lasa-le sa fiarba pentru 20 de minute, la foc mic.

Dupa ce au fiert pune fructele in borcane si acopera-le cu sirop. Pune la borcane capace noi cu filet. Strange bine capacele astfel incat sa nu intre aer in interior. Verifica borcanele sa nu curga.

Pune borcanele la bagne marie sau la cuptor, pentru sterilizare . Dupa 35 – 40 de minute, scoate-le si cat sunt inca fierbinti, inveleste-le intr-o patura si lasa-le intr-un loc ferit. Dupa ce s-au racit, da-le la locul unde le vei depozita. Acest loc ar fi bine sa fie unul racoros si ferit de lumina.
 

Cum se serveste compotul de visine
 

Inainte de a-l servi, pune-l la frigider. Se serveste ca atare, fie imediat, fie dupa cateva luni.
 

  •   2010-07-15
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Diana Andrei

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii