Dulceturi & Conserve

#otet #sare #saramura #conopida #muraturi

Conopida murata

Conopida murata este potrivita pentru mancarurile din sezonul rece . O poti folosi la salate sau la fripturi.
 

Ingrediente pentru conopida murata
 

  • 1 kilogram conopida
  • sare
  • sare de lamaie
  • otet
     

Cum se prepara conopida murata
 

Cureti conopida si o desfaci in buchetele. Tii apoi conopida in apa timp de 30 de minute. Dupa aceea, oparesti conopida cateva minute, in apa cu sare si sare de lamaie. Nu o opari mai mult de 5 minute pentru ca se va inmuia prea tare.

Dupa ce ai oparit conopida, o scoti din apa si o clatesti putin cu apa rece. O pui apoi in borcane. Intre timp, fierbi apa cu sare, sare de lamaie si otet. La o cantitate de 1 litru de apa adaugi o lingurita de sare si o lingurita de otet. Inchizi apoi borcanele cu capac.

Borcanele sigilate le fierbi timp de 40 - 50 de minute. Dupa ce ai fierb borcanele, le scoti si le lasi sa se raceasca intre paturi .
 

Cum se serveste conopida murata
 

Conopida murata se serveste in diverse salate de iarna sau ca garnitura pentru fripturi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare