Dulceturi & Conserve

#otet #sare #saramura #conopida #muraturi

Conopida murata

Conopida murata este potrivita pentru mancarurile din sezonul rece . O poti folosi la salate sau la fripturi.
 

Ingrediente pentru conopida murata
 

  • 1 kilogram conopida
  • sare
  • sare de lamaie
  • otet
     

Cum se prepara conopida murata
 

Cureti conopida si o desfaci in buchetele. Tii apoi conopida in apa timp de 30 de minute. Dupa aceea, oparesti conopida cateva minute, in apa cu sare si sare de lamaie. Nu o opari mai mult de 5 minute pentru ca se va inmuia prea tare.

Dupa ce ai oparit conopida, o scoti din apa si o clatesti putin cu apa rece. O pui apoi in borcane. Intre timp, fierbi apa cu sare, sare de lamaie si otet. La o cantitate de 1 litru de apa adaugi o lingurita de sare si o lingurita de otet. Inchizi apoi borcanele cu capac.

Borcanele sigilate le fierbi timp de 40 - 50 de minute. Dupa ce ai fierb borcanele, le scoti si le lasi sa se raceasca intre paturi .
 

Cum se serveste conopida murata
 

Conopida murata se serveste in diverse salate de iarna sau ca garnitura pentru fripturi.

Reclama in inchide in secunde

×

  •   2010-08-30
  •   8193 vizualizari
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Alina Sudriu

Expertul Acasa.ro, Alina Sudriu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului