Toamna se apropie cu pasi repezi, iar sezonul pregatirii conservelor a inceput deja. Iti propunem una dintre cele mai savuroase retete de dovlecei murati, cu condimente speciale.

Ingrediente pentru dovleceii murati:

  • 4 dovlecei medii
  • 6 morcovi
  • 1 bulb de fenicul
  • 1 conopida
  • 4 catei de usturoi
  • doua lingurite de seminte de fenicul
  • doua lingurite de seminte de mustar
  • o lingurita de praf de turmeric
  • o jumatate de lingurita de ardei iute
  • 3 linguri de sare de cuser
  • o cana si un sfert de apa
  • o ceasca si jumatate de otet de mere
  • 1 sfert de cana de zahar

Cum se prepara dovleceii murati:

Spala si taie dovleceii si morcovii transversal, sa se potriveaca cu inaltimea borcanelor. Asaza legumele intr-un castron cu apa cu gheata si presara peste ele o lingura de sare si lasa-le la macerat 30 de minute.
Spala si taie in bucati feniculul si pastreaza-le frunzele, apoi separa si conopida in buchetele mici.

Intr-o cratita combina doua linguri de sare, zaharul, otetul si apa si pune-le pe foc sa fiarba cateva minute, pana dau o data in clocot.

Pune legumele in borcane, adauga in ele un catel de usturoi tocat si cateva frunze de fenicul.

Toarna cu atentie saramura peste legume, videaza-le si acopera-le cel putin o zi.

Cum se servesc dovleceii murati:

Se servesc simpli sau ca garnitura cu alte mancaruri.

Sursa foto:finecooking.com

  •   2013-08-23
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Ana Ionescu

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii