Toamna se apropie cu pasi repezi, iar sezonul pregatirii conservelor a inceput deja. Iti propunem una dintre cele mai savuroase retete de dovlecei murati, cu condimente speciale.
Ingrediente pentru dovleceii murati:
- 4 dovlecei medii
- 6 morcovi
- 1 bulb de fenicul
- 1 conopida
- 4 catei de usturoi
- doua lingurite de seminte de fenicul
- doua lingurite de seminte de mustar
- o lingurita de praf de turmeric
- o jumatate de lingurita de ardei iute
- 3 linguri de sare de cuser
- o cana si un sfert de apa
- o ceasca si jumatate de otet de mere
- 1 sfert de cana de zahar
Cum se prepara dovleceii murati:
Spala si taie dovleceii si morcovii transversal, sa se potriveaca cu inaltimea borcanelor. Asaza legumele intr-un castron cu apa cu gheata si presara peste ele o lingura de sare si lasa-le la macerat 30 de minute.
Spala si taie in bucati feniculul si pastreaza-le frunzele, apoi separa si conopida in buchetele mici.
Intr-o cratita combina doua linguri de sare, zaharul, otetul si apa si pune-le pe foc sa fiarba cateva minute, pana dau o data in clocot.
Pune legumele in borcane, adauga in ele un catel de usturoi tocat si cateva frunze de fenicul.
Toarna cu atentie saramura peste legume, videaza-le si acopera-le cel putin o zi.
Cum se servesc dovleceii murati:
Se servesc simpli sau ca garnitura cu alte mancaruri.
Sursa foto:finecooking.com