Dulceturi & Conserve

#preparare peltea gutui #peltea de gutui #peltea #gutui

Cum sa prepari cea mai buna peltea de gutui

Toamna este sezonul prepararii celor mai gustoase conserve. Daca obisniesti sa prepari dulceata de gutui nu rata sansa de a prepara peltea. Este delicioasa si numai buna de servit la micul dejun sau alaturi de prajituri.

Ingrediente pentru pelteaua de gutui

  • 1 kg gutui (se pot folosip doar cojile si cotoarele ramase de la prepararea dulcetei)
  • 1 kg zahar
  • 1 lingura zeama de lamaie

Cum se prepara pelteaua de gutui

Taie cotoarele si cojile in bucati potrivite. Adauga-le intr-o cratita si acopera-le cu apa. Pune-le pe foc si lasa-le sa fiarba la foc mic pana sunt bine patrunse.

Lichidul format se trece prin strecuratoare deasa apoi se adauga intr-o cratita. Pentru fiecare llitreu de lichid de adauga un kilogram de zahar.

Amestea totul si pune la fiert pelteaua obtinuta pana cand siropul se ingroasa. La fel ca la dulceata, poti verifica daca pelteaua este gata, turnand cateva picaturi pe o farfurioara. Cand s-a racit complet are consistenta unui jeleu. Daca acestea se incheaga, poti stinge focul.

Toarna dulceata fierbinte in borcane curate. Inchide bine capacul si intoarce borcanele cu fundul in sus. Lasa-le asa pana cand se racesc complet, la temperatura camerei. In acest fel borcanele se vor vida fara a fi nevoie sa le pui la cuptor, sau sa le fierbi.

Poti pastra pelteaua in camara timp de un an.

Cum se serveste pelteaua de gutui

Pelteaua de gutui poate fi servita la micul dejun, pe paine prajita cu unt sau o poti folosi la prepararea prajiturilor.

Sursa foto: lataifas.ro

  •   2016-10-06
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andreea Grecu

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii