Ingrediente pentru sucul de rosii
- 5 kg rosii bine coapte
- 2 ardei grasi
- frunze proapete de la o telina
- 10-15 frunze mari de busuioc
- sare
Cum se prepara sucul de rosii
Spala rosiile bine si indeparteaza cotorul si orice zona cu stricaciuni. Taie-le apoi cubulete si toaca-le prin masina speciala pentru rosii.
Adauga sucul obtinut intr-o oala incapatoare si pune-o la fiert, la foc mare. Cand incepe sa dea in clocot da focul la mediu.
Taie ardeii jumatati si curata-i de seminte, apoi adauga-i in oala, peste sucul clocotind. Spala si frunzele de telina si de busuioc si aduga-le si pe acestea in oala pentru suc.
Lasa sucul sa fiarba timp de 60 de minute. Cand este aproape gata asezoneaza dupa gust cu sare, apoi mai lasa sucul sa clocoteasca timp de doua-trei minute si stinge focul. Scoate din oala frunzele de telina si de busuioc dar si ardeiul.
Toarna sucul in sticle curate si dezinfectate, imediat ce l-ai luat de pe foc. Capseaza sticlele si asaza-le pe un pat de paturi. Inveleste-le bine cu un strat gros de paturi si lasa-le sa stea invelite timp de minim 24 de ore sau pana cand ajung la temperatura camerei.
Depoziteaza apoi sucul obtinut in camara.
Sursa foto: youtube.com