Dulceturi & Conserve

#reteta suc de rosii #preparare suc de rosii #conserve iarna # suc de rosii #conserve #suc

Cum sa prepari cel mai bun suc de rosii! Reteta bunicii

Luna august este perioada perfecta pentru prepararea sucului de rosii. Acum rosiile sunt foarte bine copate, suculente si gustoase, astfel incat vei obtine cel mai bun suc de rosii. Iata cum se prepara acesta!

Ingrediente pentru sucul de rosii

  • 5 kg rosii bine coapte
  • 2 ardei grasi
  • frunze proapete de la o telina
  • 10-15 frunze mari de busuioc
  • sare

Cum se prepara sucul de rosii

Spala rosiile bine si indeparteaza cotorul si orice zona cu stricaciuni. Taie-le apoi cubulete si toaca-le prin masina speciala pentru rosii.

Adauga sucul obtinut intr-o oala incapatoare si pune-o la fiert, la foc mare. Cand incepe sa dea in clocot da focul la mediu.

Taie ardeii jumatati si curata-i de seminte, apoi adauga-i in oala, peste sucul clocotind. Spala si frunzele de telina si de busuioc si aduga-le si pe acestea in oala pentru suc.

Lasa sucul sa fiarba timp de 60 de minute. Cand este aproape gata asezoneaza dupa gust cu sare, apoi mai lasa sucul sa clocoteasca timp de doua-trei minute si stinge focul. Scoate din oala frunzele de telina si de busuioc dar si ardeiul.

Toarna sucul in sticle curate si dezinfectate, imediat ce l-ai luat de pe foc. Capseaza sticlele si asaza-le pe un pat de paturi. Inveleste-le bine cu un strat gros de paturi si lasa-le sa stea invelite timp de minim 24 de ore sau pana cand ajung la temperatura camerei.

Depoziteaza apoi sucul obtinut in camara.

Sursa foto: youtube.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare