Dulceturi & Conserve

#retete bujori #dulceata de bujori #dulceata # bujori

Cum sa prepari dulceata de bujori acasa

Iti place dulceata de trandafiri? Atunci, cu siguranta o vei adora si pe cea din petale de bujori. Este la fel de apreciata precum cea de trandafiri, fiind la fel de gustoasa si intens parfumata. Este ideala pentru a fi servita la ocazii speciale.

Ingrediente pentru dulceata de bujori

  • 800g petale de bujori
  • 4 l apa
  • 4 kg zahar
  • 8 lamai

Cum se prepara dulceata de bujori

Trece bujorii printr-un jet de apa rece, apoi lasa-i la uscat intr-o vaza si la final rupe cu grija petalele acestora.

Se stoarce zeama de la patru lamai si se dauga intr-un bol incapator peste petalele de bujor. Se amesteca bine, framantandu-se usor, pentru ca zeama sa se distribuie uniform pe acestea. Zeama de lamaie ajuta la pastrarea culorii petalelor.

Adauga apoi bolul la frigider timp de o ora.

Intre timp, pune apa la fiert impreuna cu zaharul si lasa sa scada pana la un sfert din cantitatea initiala.

Adauga apoi zeama stoarsa de la restul lamailor si petalele de bujor cu tot cu zeama. Amesteca bine si acopera cratita cu un capac. Lasa totul sa fiarba timp de 10 minute sau pana cand petalele se inmoaie.

Adauga dulceata fierbinte in borcane curate ce se pot inchide etans. Umple borcanele treptat pentru a nu se sparge, adaugand cate putina dulceata in fiecare borcan si continua apoi sa adaugi duceata treptat pana cand borcanele sunt pline. Inchide bine capacul si intoarce borcanele cu fundul in sus. Lasa-le asa pana cand se racesc complet, la temperatura camerei. In acest fel borcanele se vor vida fara a fi nevoie sa le pui la cuptor, sau sa le fierbi.

Cum se prepara dulceata de bujori

Serveste dulceata de bujori ca atare, alturi de paine prajita sau alaturi de clatite ori foloseste-o la prepararea cremelor pentru prajituri ori pentru garnisirea fursecurilor.

Sursa foto: maxpixel.freegreatpicture.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului