Dulceturi & Conserve

#castraveti #castraveti murati #muraturi

Cum sa pui castravetii la murat! Trucurile pe care orice gospodina trebuie sa le stie

Finalul lunii august este perioada in care gospodinele incep prepararea concervelor pentru iarna. Tot acum, acestea pun si castravetii la murat. Poate parea un lucru complicat, insa daca stii cateva trucuri simple nu vei avea cum sa dai gres!

Ai nevoie de:

  • castraveti
  • 10 l apa
  • 250g sare neiodata
  • un msnunchi de marar uscat
  • 2-3 foi de dafin
  • 7-8 frunze de visin,
  • 2 ramuri cu frunze de telina
  • 20-30 boabe de piper negru
  • 1 radacina hrean

Cum se prepara

Pregateste din timp castravetii pentru murat. Spala-i bine si pune-i in castroane incapatorare, apoi acopera-i cu apa. Lasa-i sa stea asa minim trei ore, sau peste noapte.

Curata hreanul de coaja si spala-l bine. Taie-l apoi bastonase.

Scurge castravetii de apa, clateste-i si asaza-i frumos in borcane special destinate lor. Printre acestia adauga si batoanele de hrean. Pregateste apoi saramura.

Pune apa la fiert impreuna cu sarea, piperul negru, frunzele de vizin si foile de dafin. Cand sarea s-a topit si totul a dat in clocot timp de cinci minute, stinge focul si adauga un manunchi de marar uscat si ramurile de telina.

Lasa saramura sa se raceasca putin, apoi adaug-o in borcane, peste castraveti, avand grija sa-i acopere complet. Se invelesc borcanele in paturi si se lasa sa se raceasca asa, la temperatura camerei. Apa din borcane trebuie vanturata o data la doua zile.

Sursa foto: pixabay.com

  •   2016-08-17
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andreea Grecu

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii