Dulceata de ananas este potrivita pentru deserturile sofisticate. O poti folosi si pentru cozonaci si alte preparate festive.

 

Ingrediente pentru dulceata de ananas

 

  • 1 kilogram zahar
  • 1 kilogram ananas
  • 700 ml apa
  • zeama de la o lamaie.

 

Cum se prepara dulceata de ananas

 

Taie ananasul in cuburi si fierbe-l cateva minute. Prepara un sirop din apa, zahar si lamaie. Lasa siropul pe foc pana cand este bine legat. Adauga cubuletele de ananas si lasa la fiert timp de o ora. Da cratita de pe foc si lasa dulceata sa se odihneasca peste noapte.

A doua zi pune dulceata din nou la fiert. Lasa sa fiarba pana cand fructele de ananas nu mai plutesc deasupra siropului. Cand este gata, pune dulceata fierbinte in borcane.

 

Cum se serveste dulceata de ananas

 

Dulceata de ananas se serveste ca atare sau ca umplutura pentru prajituri .

  •   2010-09-07
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii