In toamna , poti face o dulceata cu ingrediente de sezon: dulceata de bostan facuta in casa.


Ingrediente de care ai nevoie pentru dulceata de bostan
 

 

  • 1 ½ kilograme dovleac
  • 100 ml apa
  • 1 1/ 5 kilograme zahar
  • 5 linguri suc de lamaie
  • 4 linguri lichior de caise
  • ½ lingurite scortisoara


Cum se prepara dulceata de bostan


Spala bine dovleacul. Apoi, taie-l in cuburi pentru a putea sa se fiarba cat mai bine. Pune cuburile de bostan la fiert, amestecand mereu, pana cand acestea se inmoaie.

Cu o spatula, inlatura spuma formata la suprafata apei. Lasa pe foc pana cand 1/3 din cantitatea de dulceata se va evapora. Adauga apoi sucul de lamaie, scortisoara si lichiorul de caise. Amesteca timp de 3 minute.

Toarna apoi continutul in borcane de sticla curate, sigileaza-le si pune-le apoi in apa fiarta timp de 10 minute.
 

Cum se serveste dulceata de bostan
 

Se serveste rece.
 

  •   2010-09-28
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii