Dulceturi & Conserve

#capsuni #dulceata #lamaie #zahar #unt

Dulceata de capsuni

Pentru ca sezonul capsunilor este pe final, ar trebuie sa facem aprovizionarea cu cateva borcanele de dulceata , pe care sa le savuram pana anul viitor, cand fructele proaspete se vor gasi din nou peste tot.

De ce ingrediente ai nevoie:

Reclama in inchide in secunde

×

  • 1 kg de capsuni
  • 700 gr zahar
  • Zeama de la doua lamai
  • 2 cubulete de unt.

Cum se prepara:

  • Spala bine capsunile, curata-le de codite si taie-le in jumatate.
  • Pune capsunile intr-o oala incapatoare si toarna zaharul peste ele si introdu oala in frigider pentru 5 – 6 ore.
  • Dupa orele petrecute la frigider, oala se pune pe aragaz, la foc mediu.
  • Dupa ce zaharul s-a dizolvat complet (cam dupa 10 minute de fierbere) adauga sucul de lamaie, amesteca bine cu o lingura de lemn timp de 8 – 10 minute.
  • Adauga apoi cubuletele de unt, amesteca repede, iar dupa ce acestea s-au topit, opreste aragazul si lasa compozitia la racit timp de 20 de minute.
  • Dupa ce dulceata s-a racit, aceasta se adauga in borcanele. Recipientele cu dulceata se tin la loc uscat si racoros.

Cum se serveste:

  • Dulceata de capsuni se serveste ca atare, pe biscuiti sau pe paine cu unt, la micul dejun.
  •   2009-07-24
  •   35648 vizualizari
  •   comentarii

Articol scris de

Ana-Maria Dragota

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve