Pentru ca sunt vedetele acestui sezon si sunt foarte hranitoare, dar si bogate in antioxidanti, capsunile nu trebuie sa lipseasca din meniul tau zilnic. De asemenea, este bine ca in aceasta perioada sa iti faci si cateva provizii de capsuni pentru iarna. Iti recomandam o delicioasa reteta de dulceata de capsuni cu rom, cu o aroma deosebita.
Ingrediente pentru dulceata de capsuni cu rom:
- 4 kg de capsuni
- 2 kg de zahar
- 1 lamaie
- 120 ml de rom brun
Cum se prepara dulceata de capsuni cu rom:
Mai intai, spala si curata bine capsunile, apoi pune-le intr-un castron mai mare si adauga peste ele zaharul. Pune-le la frigider aproximativ 24 de ore.
Dupa aceea, separa sucul obtinut de fructe. Rade coaja de la lamaie si stoarce si zeama intr-un vas, separat. Pune apoi la fiert sucul de la capsuni, coaja de lamaie, cat si zeama si lasa-le pe foc aproximativ 50 de minute, amestecand incontinuu.
Cand s-a legat putin compozitia, adauga capsunile si romul brun si mai lasa-le sa fiarba, la foc mic, inca 25 de minute.
Inainte de a pune dulceata in borcane, incalzeste-le la cuptor, apoi pune-le cu capul in jos si inveleste-le intr-o patura.
Cum se serveste dulceata de capsuni cu rom:
Dulceata de capsuni cu rom se serveste la temperatura camerei, simpla sau pe paine prajita.
Sursa foto: purplefoodie.com