Dulceturi & Conserve

#dulceata #castane #zahar #vanilie #rom

Dulceata de castane

Dulceata de castane poate fi folosita si ca umplutura pentru diverse prajituri. Este insa mai savuroasa daca o consumi ca atare, cu putina scortisoara si frisca pe deasupra, alaturi de un ceai fierbinte din fructe.

 

Ingrediente pentru dulceata de castane

 

 

Cum se prepara dulceata de castane

 

Decojeste castanele si pune-le la fiert. Lasa-le pe foc pana se inmoaie. Indeparteaza straturile de pielita. Mixeaza castanele pana se transforma intr-o pasta omogena. Pune pasta de castane pe foc impreuna cu zaharul. Fierbe compozitia la foc potrivit, timp de 30 de minute.

Inainte de a lua dulceata de pe foc adauga vanilia si romul. Amesteca bine toate ingredientele. Cand este gata, mai lasa dulceata sa se raceasca putin apoi pune-o in borcane.

 

Cum se serveste dulceata de castane

 

Dulceata de castane se serveste unsa pe biscuiti si pudrata cu putina scortisoara.

  •   2010-09-07
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii