Dulceata de castane poate fi folosita si ca umplutura pentru diverse prajituri. Este insa mai savuroasa daca o consumi ca atare, cu putina scortisoara si frisca pe deasupra, alaturi de un ceai fierbinte din fructe.
Ingrediente pentru dulceata de castane
- 2 kilogram castane
- 1, 5 kilograme zahar
- vanilie
- rom.
Cum se prepara dulceata de castane
Decojeste castanele si pune-le la fiert. Lasa-le pe foc pana se inmoaie. Indeparteaza straturile de pielita. Mixeaza castanele pana se transforma intr-o pasta omogena. Pune pasta de castane pe foc impreuna cu zaharul. Fierbe compozitia la foc potrivit, timp de 30 de minute.
Inainte de a lua dulceata de pe foc adauga vanilia si romul. Amesteca bine toate ingredientele. Cand este gata, mai lasa dulceata sa se raceasca putin apoi pune-o in borcane.
Cum se serveste dulceata de castane
Dulceata de castane se serveste unsa pe biscuiti si pudrata cu putina scortisoara.