Dulceturi & Conserve

#dulceata #corcoduse #camara

Dulceata de corcoduse

Toamna este anotimpul corcoduselor, pe care le poti transforma si in conserve delicioase pe care sa le asezi pe raftul din camara. Pregateste o dulceata care, desi poate parea destul de dificil de preparat, este una care te va face sa nu regreti alegerea facuta.
 

Ingrediente pentru dulceata de corcoduse
 

  • 3 kilograme de corcoduse
  • 7 cani de zahar
  • 0,5 cani suc de lamaie
  • 1-2 pliculete gelatina .
  • vei mai avea nevoie de: un ciocan pentru zdrobit samburii, un termometru care sa poata fi pus in interiorul amestecului care fierbe, borcane cu capace.
     

Cum se prepara dulceata de corcoduse
 

Spala bine corcodusele si lasa-le sa se scurga. Apoi scoate-le samburii.

Intr-un castron pune corcodusele, zaharul si sucul de lamaie si amesteca-le bine.

Zdrobeste samburii usor, in asa fel incat miezurile sa nu fie zdrobite complet. Arunca cojile de samburi iar continutul acestora pune-le intr-un saculet facut din tifon.

Pune saculetul in interiorul amestecului din castron, apoi da castronul la rece pentru cel putin 8 ore.

Pregateste borcanele: spala-le bine cu apa si detergent, clateste-le, lasa-le sa se usuce, apoi incalzeste-le.

Rastoarna amestecul de fructe si zahar intr-o cratita pe care o vei pune la foc potrivit. Din momentul in care incepe sa dea in clocot las-o sa fiarba 6-7 minute, amestecand mereu.

Ia cratita de pe foc, apoi cu ajutorul unei linguri cu gauri, transfera corcodusele intr-o sita asezata deasupra unui bol. Permite-i siropului sa se scurga cateva minute, apoi muta siropul din bol intr-o cratita.

Lasa-l sa fiarba pentru 10 minute, masurand temperatura din cratita cu ajutorul unui termometru. Temperatura trebuie sa fie de aproximativ 105 de grade Celsius ( respectiv 220 de grade Fahrenheit, pentru termometrele cu acest sistem de masurare a temperaturii). Treptat adauga gelatina, amestecand din cand in cand. Dupa ce ai adaugat toata gelatina lasa siropul sa mai fiarba 2 minute, apoi ia cratita de pe foc.

Transfera corcodusele in borcanele incalzite, apoi toarna deasupra siropul care are acum un aspect vascos. La final treci cu un cutit curat prin borcan, in zona de contact dintre fructe si peretele borcanului, pentru a elimina posibilele bule de aer ramase.

Acopera borcanele cu capace care sa se inchida ermetic, lasa-le cateva ore la tamperatura camerei, apoi da-le la camara.
 

Cum se serveste dulceata de corcoduse
 

Se serveste ca atare sau pe post de umplutura dulce.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului