Din parfumatul dovleac se poate face si o dulceata parfumata. Ai nevoie doar de patru ingrediente si de putina rabdare pana amestecul va fierbe bine. O poti unge pe paine sau folosi pe post de umplutura dulce.
 

Ingrediente pentru dulceata de dovleac
 

  • 3 kilograme de dovleac
  • 12 cani zahar
  • 5 lamai
  • 1 lingurita sare.
     

Cum se prepara dulceata de dovleac
 

Taie dovleacul in bucati potrivite ca marime. Curata-le de coaja, mai ales daca aceasta este tare.

Pune-le cu zahar si lasa-le sa stea pana a doua zi. Taie lamaia in felii subtiri si adaug-o peste bucatile de dovleac. Presara deasupra si sarea.

Pune bostanul la fiert iar daca vrei sa adaugi si alte condimente (bete de scortisoara, baton de vanilie), ai putea sa le adaugi, stranse intr-un saculet. La final le vei scoate si le vei arunca.

Fierbe dovleacul pana cand s-a inmuiat iar siropul a devenit vascos.

Pregateste borcanele pentru a pune gemul in el: spala-le, usuca-le si incalzeste-le.

Toarna gemul in borcane, apoi acopera-le cu celofan sau cu capace care sa se inchida etans. Da-le la camara .
 

Cum se serveste dulceata de dovleac
 

Se serveste ca atare sau pe post de umplutura dulce.
 

  •   2010-09-06
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Diana Andrei

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii