Dulceata de fragi se poate prepara si in amestec cu alte fructe de padure . Pentru o aroma mai puternica poti inlocui zaharul alb cu cel brun.
Ingrediente pentru dulceata de fragi
- 1 kilogram fragi
- 1 kilogram zahar
- zeama de la o lamaie
- o lingura rom.
Cum se prepara dulceata de fragi
Curata fragii si spala-i sub jet de apa rece. Intr-o cratita pune straturi alternative de fragi si zahar. Deasupra pui zeama de la o lamaie si romul. Lasa compozitia sa se odihneasca timp de 2-3 ore.
Cand fructele au lasat suficienta zeama, pune cratita la foc potrivit. Lasa dulceata pe foc pana cand este bine legata. Ai grija ca din cand in cand sa iei spuma care se formeaza deasupra. Cand este gata, inchide focul si lasa compozitia sa se raceasca. Pune dulceata in borcane si depoziteaza-le intr-un loc racoros.
Cum se serveste dulceata de fragi
Dulceata de fragi se serveste ca atare sau ca umplutura pentru prajituri .