Dulceata de lamaie este potrivita pentru prajiturile cu aluat foarte dulce. O poti folosi si pentru clatite peste care adaugi sos de ciocolata sau caramel.

 

Ingrediente pentru dulceata de lamaie

 

  • 1 kilogram lamai
  • 2 kilograme zahar
  • 700 ml apa.

 

Cum se prepara dulceata de lamaie

 

Spala lamaile si taie-le in felii subtiri. Acopera feliile de lamaie cu apa fiarta si lasa la macerat timp de 2 zile. Pune lamaile la foc timp de o ora. Adauga zaharul si fierbe bine. Amesteca din cand in cand compozitia. Lasa dulceata pe foc pana cand se leaga bine.

Cand este gata toarna dulceata fierbinte in borcane.

 

Cum se serveste dulceata de lamaie

 

Dulceata de lamaie se serveste ca umplutura pentru diverse prajituri.

  •   2010-09-07
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii