Dulceturi & Conserve

#dulceata citrice #dulceata de lamai #retete dulceata #dulceata

Dulceata de lamaie, savoare parfumata pentru un mic dejun delicios

Lamaile au un parfum si o aroma aparte, iar dulceata preparata din aceste fructe se va transforma rapid intr-una dintre preferatele tale.

Ingrediente pentru dulceata de lamaie

  • 2 kilograme de lamai
  • 4 kilograme de zahar
  • 2 batoane de vanilie

Cum se prepara dulceata de lamaie

Spala mai intai lamaile cu un burete inmuiat in apa calduta si cu putin detergent. Apoi clateste-le foarte bine. Taie-le jumatati si aseaza-le, de preferinta, intr-un lighean din plastic si acopera-le cu apa. Lasa-le sa stea asa peste noapte.

Taie-le felii, adauga peste ele zaharul si batoanele de vanilie si pune-le la fiert acoperite cu apa. Lasa-le sa fiarba la foc moderat pana cand se formeaza un sirop destul de gros. In tot acest timp, amesteca la intervale regulate ca sa nu se lipeasca.

Cand s-a fiert suficient, toarna dulceata in borcante si sigileaza-le bine. Le poti steriliza fierbandu-le la bain marie. In felul acesta dulceata va rezista mai mult timp.

Cum se serveste dulceata de lamaie

Dulceata de lamaie merge de minune in clatite, dar si consumata la micul dejun, cu paine prajita.

Sursa foto: foodandwine.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului