Dulceturi & Conserve

#dulceata #mandarine #zahar #lamaie

Dulceata de mandarine

Clatitele sau plajiturile umplute cu felii de mandarina din dulceata sunt adevarate delicii in orice anotimp.
 

Ingrediente pentru dulceata de mandarine
 

  • 1 kilogram mandarine
  • 1 kilogram zahar
  • 700 ml apa
  • sare de lamaie.


Cum se prepara dulceata de mandarine
 

Rade mandarinele de coaja si pune-le intr-un castron cu apa si sare de lamaie. Lasa-le cateva ore in apa. Pune pe foc o cratita cu apa si zahar si fierbe pana obtii un sirop bine legat. Adauga in sirop mandarinele taiate pe jumatate, fara samburi.

Amesteca putin compozitia si ia-o de pe foc. Lasa fructele sa se inmoaie timp de 20 de minute. Pune din nou cratita pe foc si fierbe la foc iute, pana obtii o dulceata bine legata. Cand este gata, pune dulceata in borcane pe care le depozitezi intr-un loc racoros .
 

Cum se serveste dulceata de mandarine
 

Dulceata de mandarine se serveste ca atare si ca umplutura pentru prajituri si tarte.

  •   2010-09-03
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii