Dulceata de morcovi este o reteta deosebita, pe care o poti pregati pentru a-ti surprinde familia si invitatii. Din doar cateva ingrediente poti obtine o pasta care seamana cu un gem, care este foarte gustoasa.
Ingrediente pentru dulceata de morcovi
- 1 kilogram de morcovi
- 4 cani zahar
- coaja de la doua lamai
- sucul de la patru lamai
- 20 migdale intregi
-
4 linguri de cognac.
Cum se prepara dulceata de morcovi
Curata morcovii si lamaile.
Feliaza morcovii si pune-i intr-o cratita . Acopera-i cu apa si pune-i la foc mic. Fierbe-i pana devin moi, apoi amesteca-i ca sa devina ca un piure.
Adauga zaharul peste pasta obtinuta si pune-o intr-o cratita. Pune sucul si coaja de lamaie, da cratita la foc mic si gateste-le pana devin ca un gem.
Dupa ce iei cratita de pe foc, pune deasupra migdalele prajite si coniacul, apoi amesteca.
Las-o sa se raceasca. Pune-o in borcane, pe care le acoperi cu capace sau celofan, apoi da-le la bain marie. Lasa-le sa se raceasca, apoi da-le la camara .
Cum se serveste dulceata de morcovi
Se serveste ca atare sau cu paine. O poti folosi si ca umplutura pentru tarte sau clatite .
Pofta buna!