Dulceturi & Conserve

#dulceata #morcovi

Dulceata de morcovi

Dulceata de morcovi este o reteta deosebita, pe care o poti pregati pentru a-ti surprinde familia si invitatii. Din doar cateva ingrediente poti obtine o pasta care seamana cu un gem, care este foarte gustoasa.
 

Ingrediente pentru dulceata de morcovi
 

  • 1 kilogram de morcovi
  • 4 cani zahar
  • coaja de la doua lamai
  • sucul de la patru lamai
  • 20 migdale intregi   
  • 4 linguri de cognac.
     

Cum se prepara dulceata de morcovi
 

Curata morcovii si lamaile.

Feliaza morcovii si pune-i intr-o cratita . Acopera-i cu apa si pune-i la foc mic. Fierbe-i pana devin moi, apoi amesteca-i ca sa devina ca un piure.

Adauga zaharul peste pasta obtinuta si pune-o intr-o cratita.  Pune sucul si coaja de lamaie, da cratita la foc mic si gateste-le pana devin ca un gem.

Dupa ce iei cratita de pe foc, pune deasupra migdalele prajite si coniacul, apoi amesteca.

Las-o sa se raceasca. Pune-o in borcane, pe care le acoperi cu capace sau celofan, apoi da-le la bain marie. Lasa-le sa se raceasca, apoi da-le la camara .

 

Cum se serveste dulceata de morcovi

 

Se serveste ca atare sau cu paine. O poti folosi si ca umplutura pentru tarte sau clatite .

Pofta buna!

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului