Dulceturi & Conserve

#dulceata #pere #zahar #vanilie #scortisoara

Dulceata de pere

Dulceata de pere este potrivita pentru prajituri si clatite. Gustul sau aromat si dulce este potrivit si pentru aluaturi de cozonac.

 

Ingrediente pentru dulceata de pere

  •  
  • 1 kilogram pere
  • 1 kilogram zahar
  • vanilie
  • scortisoara.

 

Cum se prepara dulceata de pere

 

Curata perele de coaja si de seminte. Taie fructele in cuburi si aseaza peste ele zaharul. Lasa fructele la macerat peste noapte.

A doua zi pune fructele la fiert. Amesteca din cand in cand in compozitie. Adauga scortisoara si vanilia. Lasa dulceata la foc, pana este bine legata.

Cand este gata, toarn-o fierbinte in borcane.

 

Cum se serveste dulceata de pere

 

Dulceata de pere se serveste ca umplutura pentru prajituri.

  •   2010-09-07
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii