Dulceturi & Conserve

#dulceata #portocale #zahar

Dulceata de portocale

Portocalele in dulceata reprezinta un desert rafinat. Poti folosi aceasta dulceata pentru clatite si prajituri , dar si pentru gustarile dulci din zilele in care ai pofta de ceva bun.
 

Ingrediente pentru dulceata de portocale
 

  • 1 kilogram de portocale
  • 1 kilogram de zahar
  • 700 ml apa
  • zeama de la o lamaie.
     

Cum se prepara dulceata de portocale
 

Rade portocalele si lasa-le timp de 3 zile in pe care o schimbi zilnic. Pune apoi portocalele la fiert, timp de 30 de minute. Cand au fiert, pune-le din nou in apa rece . Lasa-le asa peste noapte.

Intr-o cratita pe foc, amesteca apa cu zaharul pana obtii un sirop bine legat. Intre timp taie portocalele in cubulete , avand grija sa nu contina samburi. Cand siropul este bine legat adauga portocalele. Fierbe dulceata la foc iute. Adauga zeama de la lamaie. Las-o pe foc pana cand este bine legata.
 

Cum se serveste dulceata de portocale
 

Dulceata de portocale se serveste ca atare.

  •   2010-09-06
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii