Gustul dulce acrisor al acestei dulceti este potrivit pentru prajituri si clatite. O poti servi si atunci cand ai pofta de ceva dulce, unsa pe paine cu unt.
Ingrediente pentru dulceata de zmeura
- 1 kilogram zmeura
- 1 kilogram zahar.
Cum se prepara dulceata de zmeura
Pentru dulceata de zmeura ai nevoie de fructe proaspete, bine coapte. Spala zmeura in apa rece si pune-o pe foc. Lasa zmeura sa se inmoaie cateva minute, apoi adauga si zaharul.
Cu ajutorul unei furculite, zdrobeste fructele si amesteca-le bine cu zaharul. Continua sa amesteci compozitia, pana cand tot zaharul s-a incorporat in fructe, iar pasta capata stralucire . Lasa compozitia la foc potrivit.
Tine dulceata la fiert, pana cand da in clocot. Cand clocoteste, da focul mai mic si mai las-o sa fiarba cateva minute. Stinge focul si lasa compozitia sa se raceasca cateva minute.
Intre timp, pregateste borcanele pentru dulceata. Intr-o cratita mare, cu putina apa pe fund, aseaza borcanele si fierbe-le timp de 10 minute . Dupa ce dulceata s-a racit, toarn-o in borcane si inchide-le ermetic.
Pune borcanele intr-o cratita plina jumatate cu apa si fiarbe-le timp de 10 minute. Scoate borcanele cu dulceata si lasa-le sa se raceasca timp de 24 de ore la temperatura camerei. Dupa 24 de ore, depoziteaza borcanele intr-un loc racoros.
Cum se serveste dulceata de zmeura
Dulceata de zmeura se serveste ca atare sau ca umplutura pentru prajituri.