Gustul dulce acrisor al acestei dulceti este potrivit pentru prajituri si clatite. O poti servi si atunci cand ai pofta de ceva dulce, unsa pe paine cu unt.

 

Ingrediente pentru dulceata de zmeura

 

  • 1 kilogram zmeura
  • 1 kilogram zahar.

 

Cum se prepara dulceata de zmeura

 

Pentru dulceata de zmeura ai nevoie de fructe proaspete, bine coapte. Spala zmeura in apa rece si pune-o pe foc. Lasa zmeura sa se inmoaie cateva minute, apoi adauga si zaharul.

Cu ajutorul unei furculite, zdrobeste fructele si amesteca-le bine cu zaharul. Continua sa amesteci compozitia, pana cand tot zaharul s-a incorporat in fructe, iar pasta capata stralucire . Lasa compozitia la foc potrivit.

Tine dulceata la fiert, pana cand da in clocot. Cand clocoteste, da focul mai mic si mai las-o sa fiarba cateva minute. Stinge focul si lasa compozitia sa se raceasca cateva minute.

Intre timp, pregateste borcanele pentru dulceata. Intr-o cratita mare, cu putina apa pe fund, aseaza borcanele si fierbe-le timp de 10 minute . Dupa ce dulceata s-a racit, toarn-o in borcane si inchide-le ermetic.

Pune borcanele intr-o cratita plina jumatate cu apa si fiarbe-le timp de 10 minute. Scoate borcanele cu dulceata si lasa-le sa se raceasca timp de 24 de ore la temperatura camerei. Dupa 24 de ore, depoziteaza borcanele intr-un loc racoros.

 

Cum se serveste dulceata de zmeura

 

Dulceata de zmeura se serveste ca atare sau ca umplutura pentru prajituri.

  •   2010-09-02
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii