Nici nu-mi trecea prin cap ca pot pastra pentru mai mult timp lamaile daca le tin intr-un borcan cu sare. Sfatul meu: folositi 5-6 lamai si un borcan mai mic, cu gura larga, pentru a putea baga cu usurinta mana in el. 

Timp de preparare: 5 minute

 

Ingrediente: 5-6 lamai, sare

 

Mod de preparare:

 

Pe fundul borcanului se pune un strat de sare (de preferat de mare). Se taie lamaile in 4 fara a se despica de tot. Ca si cum ati vrea sa faceti o floare. Se sareaza fiecare lamaie in parte, pe mijloc, si se pun in borcan. Pentru a acoperi spatiile goale dintre lamai puteti pune si sferturi de lamai sarate separat. Pe fundul borcanului va incepe sa se lase zeama, dar nu este nicio problema.

Lamaile astfel conservate pot fi tinute in borcan timp de 2-3 saptamani si folosite la fripurile de pui la cuptor. Eu am făcut chiar pui intreg la cuptor si am pus câteva lamai conservate in interiorul puiului. Rezultatul: farfurii golite rapid de familia mea. 
 

Atentie! Dupa circa trei saptamani, lamaile se inmoaie si apoi mucegaiesc.

Pe data viitoare! 

Oana Grecea, Ganduri si Bucatareala

PS: Mai multe ganduri, impresii si sfaturi pe Facebook

  •   2013-06-05
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.