Dulceturi & Conserve

#Expertul Acasa.ro #retete cu lamai #cum sa conservi #conservarea lamailor

VIDEO Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Cum sa conservi lamaile

Nici nu-mi trecea prin cap ca pot pastra pentru mai mult timp lamaile daca le tin intr-un borcan cu sare. Sfatul meu: folositi 5-6 lamai si un borcan mai mic, cu gura larga, pentru a putea baga cu usurinta mana in el. 

Timp de preparare: 5 minute

 

Ingrediente: 5-6 lamai, sare

 

Mod de preparare:

 

Pe fundul borcanului se pune un strat de sare (de preferat de mare). Se taie lamaile in 4 fara a se despica de tot. Ca si cum ati vrea sa faceti o floare. Se sareaza fiecare lamaie in parte, pe mijloc, si se pun in borcan. Pentru a acoperi spatiile goale dintre lamai puteti pune si sferturi de lamai sarate separat. Pe fundul borcanului va incepe sa se lase zeama, dar nu este nicio problema.

Lamaile astfel conservate pot fi tinute in borcan timp de 2-3 saptamani si folosite la fripurile de pui la cuptor. Eu am făcut chiar pui intreg la cuptor si am pus câteva lamai conservate in interiorul puiului. Rezultatul: farfurii golite rapid de familia mea. 
 

Atentie! Dupa circa trei saptamani, lamaile se inmoaie si apoi mucegaiesc.

Pe data viitoare! 

Oana Grecea, Ganduri si Bucatareala

PS: Mai multe ganduri, impresii si sfaturi pe Facebook

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete