Dulceturi & Conserve

#marar #cimbru #sarmale #muraturi #conserve #vita-de-vie

Foi de vita pentru sarmalute

In anotimpul rece, foile de vita pentru sarmalute sunt indispensabile unei gospodine care vrea sa isi impresioneze musafirii. Folosite atat la sarmalele cu carne cat si la cele de post, foile de vita de vita le inlocuiesc cu succes pe cele proaspete.
 

Ingrediente pentru foi de vita pentru sarmalute
 

  • frunze de vita de vie
  • cimbru
  • marar
  • salvie
  • hrean
  • sare.
     

Cum se prepara foile de vita pentru sarmalute
 

Alege frunze de vita tinere. Spala-le bine si apoi opareste-le in apa clocotita cu sare. Tii frunzele de vita la clocotit pana cand isi schimba culoarea. Le scoti din apa cu o paleta si le lasi sa se scurga.

Cand s-au racit, le asezi in teancuri de cate 20 de frunze. La mijlocul teancului pui o cantitate mica de cimbru, marar si hrean. Rulezi apoi teancul de frunze de vita si le legi cu apa. Asezi apoi fiecare rulou de frunze de vita in borcane. Rulourile de vita trebuie asezate in picioare.

Saramura pentru foile de vita de vie o prepari din 100 grame de sare la 1 kilogram de apa. Tii la fiert saramura cateva minute. Cand s-a fiert, torni saramura peste frunzele de vita de vie. Cand ai umplut borcanele cu saramura, le fierbi in apa timp de 30 de minute.

Dupa ce ai fiert borcanele, le depozitezi intr-un loc racoros.
 

Cum se servesc foile de vita pentru sarmalute
 

Foile de vita se folosesc atat pentru sarmalutele de post, cat si pentru cele cu carne. Inainte de a le folosi, lasa-le la desarat timp de 30 de minute.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare