Dulceturi & Conserve

#ananas #gem #reteta #culinar

Gem de ananas

Gemul de ananas este o delicatesa pe care o poti pregati in orice perioada a anului. Datorita faptului ca este un fruct exotic pe care il gasesti oricand in magazine, ananasul devine un ingredient de baza pentru un gem gustos si usor de preparat, care cu siguranta iti va uimi familia si invitatii.

Ingrediente pentru gemul de ananas:
 

  • 250 de grame de bucati de ananas
  • 250 de grame de zahar
  • O jumatate de lingurita de acid citric
  • 2 cani si jumatate de apa
  • Optional: un sfert de lingurita de colorant de culoare galbena.
     

Cum se prepara gemul de ananas:
 

  • Taie ananasul felii si pune-l la fiert cu apa, la foc mic, pana se inmoaie si in oala a mai ramas o cana de apa.
     
  • Adauga zaharul si lasa sa fiarba pana s-a dizolvat.
     
  • Adauga acidul citric (poate fi suc de lamaie ) si fierbe gemul pana cand s-a intarit putin.
     
  • Pune-l intr-un borcan si acopera-l cu un capac.
     

Cum se serveste gemul de ananas:
 

  • Gemul de ananas se poate servi ca atare sau ca umplutura dulce pentru clatite, prajituri etc.
     

Pofta buna!

  •   2010-01-18
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Diana Andrei

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii