Dulceturi & Conserve

# gem de banane caramelizate #gem de banane #banane caramelizate #banane

Gem de banane caramelizate – reteta pe care trebuie sa o incerci in aceasta iarna

Da, ai auzit bine! Gemul de banane caramelizate este extrem de gustos si foarte aromat. Se prepara rapid si poate fi consumat ca atare sau la prepararea deserturilor!

Ingrediente pentru gemul de banane caramelizate

  • 250 g zahar
  • 120 ml apa
  • 5 banane
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura suc de lime
  • 1 lingura extract de vanilie

Cum se prepara gemul de banane caramelizate

Intr-un bol incapator, ce poate fi adaugat la cuptorul cu microunde adauga zaharul si apa si amesteca bine. Acopera vasul cu folie de plastic, pe care sa o gauresti apoi in 6-8 locuri, pentru ventilatie.

Adauga vasul in cuptor, la putere maxima timp de 10 minute. Dupa acest interval, continua sa gatesti zaharul cate doua minute pana cand devine maroniu.

Intre timp taie bananele felii. Adauga apoi bananele intr-o oala incapatore.

Scoate bolul cu zahar din cuptorul cu microunde, si cu grija indeparteaza folia de plastic. Toarna continutul peste banane.

Gateste continutul cu banane la foc mediu pana incepe sa bolboroseasca, apoi redu focul la minim si continua sa gatesti pana cand bananele devin translucide, iar gemul se este lipicios (15-20 de minute). Adauga sarea si amesteca bine, apoi stinge focul si incorporeaza extractul de vanilie si sucul de lime.

Lasa gemul sa se raceasca usor apoi adauga-l in borcane curate. Acesta rezista la frigider timp de aproximativ o luna.

Cum se serveste gemul de banane caramelizate

Serveste gemul de banane cu biscuiti, paine prajta, clatite, iaurt sau inghetata, ori foloseste-l la prepararea prajiturilor!

Sursa foto: food.com

  •   2016-10-19
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andreea Grecu

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii