Gemul de caise este potrivit pentru zilele racoroase in care iti doresti sa iti amintesti de aromele verii. Il poti servi pe paine unsa cu unt , alaturi de o cana cu lapte fierbinte.
 

Ingrediente pentru gemul de caise
 

  • 1 kilogram de zahar
  • 2 kilograme de caise
  • 100 ml apa.
     

Cum se prepara gemul de caise
 

Intr-o cratita pune zaharul peste caise. Adauga si un pahar de apa. Lasa fructele sa fiarba la foc mic, pana cand se topeste zaharul.

Dupa ce se topeste zaharul, da focul un pic mai tare si lasi fructele sa fiarba. Amesteca compozitia continuu ca sa nu se prinda. Lasa gemul la fiert, pana cand se leaga bine.

Cand s-a legat , ia gemul de pe foc. Lasa-l sa se raceasca putin si pune-l in borcane .
 

Cum se serveste gemul de caise
 

Gemul de caise se serveste ca atare. Il poti servi si dimineata, la micul dejun pe paine unsa cu unt.

  •   2010-09-01
  •  

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.