Dulceturi & Conserve

#gem #capsuni

Gem de capsuni

Daca vrei sa te bucuri de aroma capsunilor si in timpul iernii, nu uita ca poti pregati un gem de capsuni . Il poti savura si in timpul verii, atunci cand il poti gati pentru a-l servi ca atare sau impreuna cu diferite deserturi .
 

Ingrediente pentru gemul de capsuni:
 

  • 500 de grame de capsuni
  • 1 lamaie, curatata de coaja si stoarsa de zeama
  • 2 cani zahar.
     

Cum se prepara gemul de capsuni:
 

Intr-o cratita potrivita fierbe la foc mic zaharul, sucul de lamaie si coaja de lamaie. Lasa-l sa fiarba timp de 10 minute, pana cand zaharul este dizolvat.

Adauga capsunile si continua sa lasi cratita sa fiarba la foc mic, pentru aproximativ 20 de minute, pana cand capsunile isi vor lasa sucul si intregul amestec va incepe sa clocoteasca usor.

Reclama in inchide in secunde

×

Lasa-l sa fiarba pana cand zeama din cratita se intareste aproape imediat atunci cand este picurata cu lingura pe suprafata unei farfurii .

Atunci cand are consistenta pe care ti-o doresti, ia cratita de pe foc si las-o sa se raceasca putin.

Toarna gemul in borcanele si acopera borcanele cu capace. In functie de destinatia pe care o va avea gemul, il vei sigila cu capace si il vei steriliza, sau il vei pune la frigider pana la servire .
 

Cum se serveste gemul de capsuni:
 

Gemul de capsuni se serveste ca atare sau pe post de umplutura dulce pentru diferite deserturi.
Il poti folosi si pentru a pregati diverse sosuri dulci. 

 

Sursa foto : themoderngardener.wordpress.com
 

  •   2010-05-07
  •   20673 vizualizari
  •   comentarii

Articol scris de

Diana Andrei

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Alina Sudriu

Expertul Acasa.ro, Alina Sudriu

Pune o intrebare