Dulceturi & Conserve

#cirese #gem #lamaie #zahar

Gem de cirese

Gemul de cirese este gustos si potrivit pentru micul dejun sau gustarile dulci. Se poate depozita pentru un timp indelungat si este potrviti si pentru diverse prajituri.
 

Ingrediente pentru gemul de cirese
 

 

Cum se prepara gemul de cirese
 

Inveleste semintele de lamaie intr-un tifon curat si strange-le bine. Intr-o cratita combina semintele de lamaie cu ciresele si sucul de lamaie. Lasa pe foc pana da in clocot. Da apoi focul mai mic si mai lasa pe aragaz cateva minute.

Adauga zaharul si lasa pe foc timp de 20 - 30 de minute, pana cand compozitia se reduce la jumatate. Amesteca din cand in cand. Scoate apoi tifonul cu seminte de lamaie. Mai lasa pe foc timp de 10 - 15 minute.

Toarna apoi gemul in borcane curate. Sigileaza borcanele imediat. Lasa-le la racit intr-un loc ferit de lumina.
 

Cum se serveste gemul de cirese
 

Gemul de cirese se serveste ca atare. Se poate folosi si pentru diverse prajturi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului