Gemul de cirese este gustos si potrivit pentru micul dejun sau gustarile dulci. Se poate depozita pentru un timp indelungat si este potrviti si pentru diverse prajituri.
Ingrediente pentru gemul de cirese
- 6 seminte de lamaie
- 1 kg cirese fara samburi, taiate pe jumatate
- 60 ml suc de lamaie
- 960 grame zahar.
Cum se prepara gemul de cirese
Inveleste semintele de lamaie intr-un tifon curat si strange-le bine. Intr-o cratita combina semintele de lamaie cu ciresele si sucul de lamaie. Lasa pe foc pana da in clocot. Da apoi focul mai mic si mai lasa pe aragaz cateva minute.
Adauga zaharul si lasa pe foc timp de 20 - 30 de minute, pana cand compozitia se reduce la jumatate. Amesteca din cand in cand. Scoate apoi tifonul cu seminte de lamaie. Mai lasa pe foc timp de 10 - 15 minute.
Toarna apoi gemul in borcane curate. Sigileaza borcanele imediat. Lasa-le la racit intr-un loc ferit de lumina.
Cum se serveste gemul de cirese
Gemul de cirese se serveste ca atare. Se poate folosi si pentru diverse prajturi.