Chiar daca te-ai gandit sa-ti umpli camara cu dulceturi si gemuri din fructe de sezon, noi iti propunem o reteta interesanta de gem din fructe japoneze de kaki.
Ingrediente pentru gem de kaki
1,3 kg kaki
700 g zahar
200 ml apa
1/4 radacina ghimbir
Cum se prepara gem de kaki
Curata fructele de kaki de coaja si cotor, apoi taie-le cubulete cat mai mici.
Presara peste ele zahar, amesteca bine, apoi toarna apa si ghimbirul curatat.
Pune gemul la fiert, la foc mic, circa 60 de minute si ai grija sa spumezi din cand in cand.
Dupa trecerea acestui timp, fa proba de consistenta: pune o lingura de gem pe o farfurioara si las-o sa se raceasca. Daca se incheaga, inseamna ca gemul este gata.
Scoate ghimbirul din gem, apoi toarna gemul in borcane curate si sterilizate si capseaza-le bine.
Pastreaza gemul intr-o camara aerisita.
Cum se serveste gem de kaki
Serveste gemul in diferite deserturi sau cu paine prajita si unt.
#retete #fructe #gem de fructe # fructe kaki
Gem de fructe kaki
Gem de fructe kaki Chiar daca te-ai gandit sa-ti umpli camara cu dulceturi si gemuri din fructe de sezon, noi iti propunem o reteta interesanta de gem din fructe japoneze de kaki.- 2012-06-07 2012-06-07
Articole din dulceturi-conserve
Sfatul expertului
Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa
Cauta-ti perechea
Sfatul expertului
Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa