Dulceturi & Conserve

#fructe #gem #grapefruit

Gem de grapefruit

Gemul de grapefruit este o delicatesa pe care o poti gati foarte usor si destul de rapid. Dupa ce ai stors fructele, vei amesteca sucul obtinut cu suc de mere si de lamaie si il vei fierbe cu zahar. Gemul isi va lua aroma si din pielitele si samburii de grapefruit care vor fi adaugate in timpul fierberii.
 

Ingrediente pentru gemul de grapefruit

  • 15 fructe de grapefruit
  • 300 de mililitri de suc de mere
  • zahar
  • sucul de la o lamaie.

Cum se prepara gemul de grapefruit

Curata fructele de grapefruit de coaja apoi taie-le in jumatate.

Stoarce fructele de grapefruit de zeama si pastreaza pulpa. Taie pielita in jumatate.

Cantareste cantitatea de suc de grapefruit rezultata. Amesteca sucul de grapefruit cu sucul de mere, apoi adauga zaharul peste ele - ar fi indicat sa adaugi o cantitate de zahar egala cu cantitatea de suc obtinuta (de exemplu: la 500 de mililitri de suc vei pune 500 de grame de zahar).

Separa semintele de grapefruit intr-o bucatica de tifon.

Adauga sucul, pielitele, semintele si zaharul intr-o cratita . Pune cratita la foc mic si las-o pana se topeste zaharul. Da apoi focul mai tare si las-o sa fiarba inca 25-30 de minute, amestecand din cand in cand.

Incearca consistenta gemului pe o farfurie curata. Ia cratita de pe foc atunci cand gemul a ajuns la consistenta dorita.

Scoate pielitele si samburii si pune gemul in borcane cu capace care sa se inchida ermetic. Da borcanele la camara .
 

Cum se serveste gemul de grapefruit
 

Se serveste ca atare sau pe post de umplutura dulce.
 

  •   2010-08-31
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Diana Andrei

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii