Dulceturi & Conserve

#gem #kiwi #ananas #lamaie #zahar #reteta

Gem de kiwi

Gemul de kiwi este un gem exotic pe care il poti pregati pe tot parcursul anului. Gustul acestuia este unul savuros, fiind obtinut din combinatia de kiwi, ananas, lamaie si mere, care se combina cu zaharul in timpul fierberii. Il poti folosi si simplu, dar si in umpluturi dulci.
 

Ingrediente pentru gemul de kiwi:
 

  • 24 de fructe kiwi, curatate de piele si zdrobite
     
  • 3 sferturi de cana de suc de ananas
     
  • 1 sfert de cana de suc proaspat de lamaie
     
  • 3 mere, taiate in jumatati
     
  • 4 cani de zahar
     
  • 1 plic de praf de gelatina , optional.
     

Cum se prepara gemul de kiwi:
 

Intr-o cratita mare, combina fructele de kiwi zdrobite, sucul de ananas, sucul de lamaie si merele. Pune-le la foc mediu si lasa-le pe foc pana incep sa fiarba, apoi adauga zaharul.
 

Amesteca din cand in cand astfel incat zaharul sa se topeasca bine. atunci cand a inceput sa fiarba, da focul mai mic, acopera cratita si las-o sa fiarba pentru 45 - 60 de minute.
 

Daca ti se pare ca gemul are o consistenta prea moale, ii poti adauga o lingurita de gelatina, dizolvata in putin suc de lamaie, dupa care il mai poti lasa sa mai fiarba 10-15 minute.
 

Cum se serveste gemul de kiwi:
 

Gemul poate fi servit ca atare sau poate fi folosit pe post de umplutura dulce pentru clatite, gogosi sau placinte .
 

Il mai poti pune in borcane, sub forma de conserva. Umple borcanele apoi fierbe-le la bain marie (borcanele se vor afla intr-un vas aflat deasupra unui alt vas in care apa clocoteste, astfel ca temperatura continutului borcanelor va creste treptat) pentru 15-20 de minute. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului