Din zemosul pepene verde poti pregati un gem savuros pe care il poti manca simplu, dar si alaturi de alte deserturi . Nu e nevoie de foarte mult timp pentru a-l pregati, pentru ca este gata in maxim jumatate de ora.

Ingrediente pentru gemul de pepene verde
 

  • 1-2 cani de miez de pepene, curatat de seminte
  • 3 cani zahar
  • 0,5 cani apa
  • 0,25 cani suc de lamaie
  • 1 pachetel de gelatina .


Cum sa prepari gemul de pepene verde
 

Amesteca zaharul, pepenele si sucul de lamaie, intr-un bol. Lasa-le sa stea 10-15 minute, amestecand din cand in cand.

Intr-o cratita, pune apa si trei sferturi de pliculet de gelatina. Lasa-le sa fiarba 1-2 minute, amestecand mereu. Adauga mixul de pepene, zahar si lamaie si amesteca pana cand zaharul este dizolvat complet, pentru maxim 5 minute. Amesteca pana se intareste.

Lasa-l sa se raceasca, apoi pune-l in borcanele. Acopera-le si pune-le la bagne marie. Dupa ce s-au racit da-le la pastrare .
 

Cum se serveste gemul de pepene verde
 

Se serveste simplu, cu paine sau alaturi de alte deserturi, precum clatite sau prajituri.

Pofta buna!
 

  •   2010-08-13
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Diana Andrei

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii