Dulceturi & Conserve

#camara #fructe #piersici #gem

Gem de piersici

Alaturi de dulceata de piersici, pregateste pentru camara de iarna si un gem de piersici. Din aceste fructe parfumate vei obtine un gem delicios si aromat, daca urmezi indrumarile acestei retete.
 

Ingrediente pentru gemul de piersici
 

  • 10 cani de piersici feliate
  • 3 linguri de suc de lamaie
  • 1,5 pachete gelatina
  • 6 cani zahar.
     

Cum se prepara gemul de piersici
 

Spala piersicile si curata-le de coaja si samburi. Taie-le felii subtiri. Foloseste pentru gem piersici bine coapte.

Intr-o cratita pune piersicile si zdrobeste-le cu o ustensila pentru zdrobit cartofii pentru piure.

Adauga sucul de lamaie.

Amesteca gelatina cu zaharul, apoi adauga mixul peste piersici. Pune cratita la foc iute si adu-o la punctul de fierbere, amestecand din cand in cand.

Adauga si restul de zahar si lasa amestecul sa fiarba bine. Dupa 5 minute, ia cratita de pe foc si curata-i spuma. Daca nu a ajuns la consistenta dorita, pune cratita din nou pe foc, amestecand continuu.

Incalzeste borcanele pe care le vei folosi pentru gem. Apoi, cu o lingura de lemn, transfera gemul in borcane. Acopera-le cu capace care sa se inchida etans, astfel incat aerul sa nu poata patrunde in interior. Daca este nevoie, foloseste si celofan sub capace.

Aseaza apoi borcanele intr-o cratita cu apa calda, in care ai pus pe fund un prosop de bucatarie si da-le in clocot pentru 10 minute.

Dupa ce s-au racit, da borcanele cu gem la camara.
 

Cum se serveste gemul de piersici
 

Se serveste ca atare sau pe post de umpluturi dulci pentru alte deserturi.

Pofta buna!
 

  •   2010-09-09
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Diana Andrei

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii