Gemul de piersici, zmeura si lavanda este un preparat sofisticat si foarte aromat. Chiar daca a trecut sezonul acestor fructe, poate fi pregatit si cu fructe congelate.
Ingrediente pentru gem de piersici, zmeura si lavanda
- 5 piersici coapte
- 500 g zmeura
- 300 g zahar
- 2 lingurite zeama de lamaie
- 2 lingurite lavanda uscata
Cum se pregateste gem de piersici, zmeura si lavanda
Pune lavanda la infuzat intr-o ceasca cu apa fierbinte si las-o circa 10 minute.
Separat, pune piersicile curatate si taiate in bucati potrivite si zmeura. Adauga zaharul si sucul de lamaie, apoi pune toate ingredientele intr-o cratita de inox si da-o la foc mic.
Strecoara apa in care a infuzat lavanda si adaug-o peste compozitia de fructe. Lasa totul sa fiarba la foc mic, circa 25 de minute. Din cand in cand, aduna spuma de la suprafata cratitei.
Lasa dulceata sa se raceasca in cratita, apoi toarn-o in borcanele care se inchid ermetic.
Cum se serveste gemul de piersici, zmeura si lavanda
Serveste gemul simplu sau in diverse deserturi.
Sursa foto: myrecipes.com