Vrei sa prepari un gem delicios si inedit? Atunci iti propunem o combinatie delicioasa de rosii si agrise care merge servita de minune atat cu croissante, cat si cu biscuiti ori friptura.
Ingrediente pentru gemul de rosii si agrise:
- 750 g agrise coapte
- 750 g rosii
- 625 ml apa
- 1,5 kg zahar pudra
Cum se prepara gemul de rosii si agrise:
Pune rosiile si agrisele intr-o cratita mare cu apa si lasa-le sa fiarba la foc mediu, aproximativ 30 de minute, pana cand se inmoaie putin. In acest timp, amesteca din cand in cand, pentru ca acestea sa nu se prinda.
Dupa 30 de minute, da focul mai incet, adauga zaharul si amesteca pana cand acesta se dizolva complet. Dupa ce incepe sa fiarba, mai lasa compozitia sa fiarba aproximativ 20 de minute. Testeaza apoi daca s-au fiert bine agrisele si rosiile si, daca nu sunt bine fierte, mai fierbe-le inca 5 minute.
Pune gemul in borcane si inchide-le rapid cu capace, apoi inveleste-le intr-un prosop mare si lasa-le peste noapte invelite.
Cum se serveste gemul de rosii si agrise:
Gemul de rosii si agrise se serveste simplu ori cu paine prajita.
Sursa foto: 123rf.com