Gemul de struguri rosii este unul din gemurile tomnatice, foarte parfumat si gustos.

Ingrediente pentru gem de struguri rosii

2 kg boabe struguri rosii

1 kg zahar

Cum se prepara gem de struguri rosii

Spala boabele de struguri, lasa-le la scurs, apoi pune-le intr-o cratita . Acopera fructele cu apa si pune-le la fiert, la foc mic.

Dupa ce coaja strugurilor se crapa, strecoara fructele printr-o sita, ca sa separi miezul de pielita si samburi.

Toarna aceasta pulpa de struguri intr-un alt vas, adauga zaharul si lasa dulceata sa se lege.

Pune gemul in borcane sterilizate, inchide-le cu capace pana a doua zi inveleste-le in paturi.

Depoziteaza borcanele de gem intr-o camara aerisita.

Cum se serveste gemul de struguri rosii

Serveste gemul cu felii de paine proaspata.

Foto: babble.com
 

  •   2012-08-23
  •  

Articol scris de

Alina Paduraru

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.